Σύνδεση με…σύνεση

Στις 8 Ιανουαρίου 2016 το σχολείο μας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύνδεση με Σύνεση». Έλαβαν μέρος 80 περίπου μαθητές της Α’ τάξης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, να υποβάλουν ερωτήσεις στην κυρία Σαμαρά και να πάρουν απαντήσεις στις απορίες τους.images[1]

Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο που υλοποιεί η δράση Safer Internet Hellas με συνεργάτη το Iνστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» με κεντρικό στόχο την εξάλειψη της άγνοιας των ανηλίκων αναφορικά με τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν το διαδίκτυο, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χρηστών. Περαιτέρω, το έργο στοχεύει στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, που συμπεριλαμβάνει και το «cyberbullying», και που αποτελεί το Νο 1 ζήτημα πανευρωπαϊκά. Περισσότερα για τη δράση θα βρείτε εδώ.

images[5]Η τηλεδιάσκεψη υλοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου meeting.sch.gr με εισηγήτρια τη Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

This entry was posted in Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *