Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης του Βόλου

20160115_101322Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο της πόλης του Βόλου, για να παρακολουθήσουν την έκθεση με φωτογραφικό υλικό για τη δράση των Εβραίων του Βόλου. Πληροφορήθηκαν σχετικά με τη δράση της τοπικής εβραϊκής κοινότητας και προβληματίστηκαν για τις μεθοδεύσεις των τοπικών εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχόντων άλλων περιοχών σε βάρος των Εβραίων που ζούσαν εκεί.

20160115_101052Παράλληλα,  ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου κι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία της πόλης μας από τη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Μέσα από πολλές φωτογραφίες εποχής  είδαν τον Βόλο σε περιόδους ακμής, όταν το λιμάνι του είχε πολύ μεγάλη εμπορική κίνηση και η βιοτεχνική του δραστηριότητα του  ανθηρή, αλλά και σε περιόδους κρίσης, όταν έφτασαν κι εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες στις παρυφές της πόλης.20160115_104325

Οι μαθητές άκουγαν την ξενάγηση με προσοχή,  ανακάλεσαν τις ιστορικές τους γνώσεις και  προσπαθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναγνωρίσουν τα διατηρητέα κτίρια  της πόλης μας. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την αίθουσα την αφιερωμένη στην Εκπαίδευση, κάθισαν στα παλιά ξύλινα θρανία κι άκουσαν από τα ακουστικά τις αφηγήσεις των ανθρώπων που ήταν μαθητές αρκετές δεκαετίες πριν.

Έφυγαν  ευχαριστημένοι και διατύπωσαν την άποψη ότι το Μουσείο της πόλης του Βόλου είναι καλαίσθητο και πραγματικό κόσμημα της πόλης μας.

This entry was posted in Εκπαιδευτικές Επισκέψεις. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *