“ΓΛΥΚΙΑ”ΛΗΞΗ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, μια “γλυκιά” έκπληξη περίμενε τους μαθητές του σχολείου μας, όταν αυτοί, έχοντας γράψει το τελευταίο εξεταζόμενο μάθημα για φέτος, κατέβαιναν στο προαύλιο. Αναμνηστικά δωράκια με τα ονόματά τους και υπενθύμιση της ημερομηνίας συνάντησής τους πήραν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, που φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί, και γλυκό παγωτάκι οι μαθητές όλων των τάξεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο για τη γλυκιά αυτή έκπληξη και ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, γονείς και συναδέλφους “Καλό, ξέγνοιαστο και…δροσερό καλοκαίρι”!

Posted in Χωρίς Κατηγορία | Leave a comment

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
του ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ «ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ
ΚΟΣΜΟΣ»

Οι μαθητές , -τριες των τμημάτων της Α΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την
ιδιαίτερη εμπειρία της συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
«Μυκηναϊκός Κόσμος», με την καθοδήγηση της Αρχαιολόγου και ειδικής
παιδαγωγού, κας Αιμιλίας Καλογιάννη, στον φιλόξενο χώρο του
Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές, -τριες ανανέωσαν και εμπλούτισαν, με
διαδραστικό τρόπο, τις γνώσεις τους για τον Μυκηναϊκό Κόσμο και «τη δική
μας» Ιωλκό. Στο δεύτερο μέρος, συμμετείχαν με ιδιαίτερη προσήλωση και
ενθουσιασμό στο «Εργαστήριο της Γραμμικής Β΄ γραφής», της πρώτης
ελληνικής γραφής και έγραψαν σε πηλό σύμβολα και ονόματα.
Ευχαριστούμε θερμά την Αρχαιολόγο και ανανεώνουμε το Ραντεβού μας, για
του χρόνου.
Επιμέλεια – Συνοδοί Καθηγητές: Δεληγιάννη, Γεωργιάδου, Μπαμπαλίκη,
Βόντζου.

Posted in Χωρίς Κατηγορία | Leave a comment

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ  Β΄ ΤΑΞΗΣ   στη  ΛΑΡΙΣΑ   με θέμα:  «Αρχαίο και σύγχρονο θέατρο».

Την Τετάρτη 27  Μαρτίου 2024, σύσσωμη η   Β΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη γειτονική πόλη της Λάρισας, με στόχο την παρακολούθηση σύγχρονου θεάτρου αλλά και τη γνωριμία, με το μεγάλο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, στο κέντρο της σύγχρονης πόλης.

 Στο αρχαίο θέατρο, οι μαθητές, -τριες ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο, κα  Έλσα  Ζήλου, παρατήρησαν την εργασία των συντηρητών αρχαιοτήτων in situ,  έθεσαν ερωτήσεις για τον χώρο,  τα επαγγέλματα των εργαζομένων σε αυτό ( θέματα επαγγελματικού  προσανατολισμού) καθώς και θέματα Ιστορίας που αφορούσαν στη θέση και σπουδαιότητα της αρχαίας  Λάρισας, στο Θεσσαλικό έθνος, κατά τη διάρκεια της Αρχαϊκής και Κλασικής Περιόδου.  Ποιες ήταν αντίστοιχα, οι σημαντικές πόλεις  στη Μαγνησία; Αυτή η ερώτηση προέκυψε εύλογα για τους περισσότερους.  Οι Φεραί (σημερινό Βελεστίνο), μία πόλη που αναφέρεται στον Κατάλογο Νεών (Ιλιάδα, ραψωδία Β΄) και έκοψε δικό της νόμισμα.  Η πόλη των Φερών, αξιοποιώντας ως επίνειό της, τις Παγασές, εξελίχθηκε σε υπερδύναμη της Θεσσαλίας, κατά την περίοδο αυτή. Ποια άλλη πόλη ακμάζει στον Νομό Μαγνησίας; Οι Αμφαναί, μία μικρή πόλη, ήδη από την Αρχαϊκή εποχή , στη σημερινή θέση «Σωρός» Βόλου, όπου Τελευταία στάση στη διαδρομή μας , το Θεσσαλικό Θέατρο  και η παρακολούθηση της μουσικο- θεατρικής παράστασης «Το καπλάνι της  Βιτρίνας», της Άλκης Ζέη, στο θέατρο  Κώστα Τσιάνου. Αφορμή στάθηκε  η επέτειος των 100 χρόνων από τη γέννηση της συγγραφέως. Η παράσταση μάς ενθουσίασε όλους και ξύπνησε το μικρό παιδί που …κρύβεται μέσα μας!  Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της!    Συνοδοί Καθηγητές: Πατσή, Δεληγιάννη, Μπαμπαλίκη, Βόντζου.

Posted in Χωρίς Κατηγορία | Leave a comment

ERASMUS στη Σλοβακία

Από τις 18-25/5/2023 στο πλαίσιο της συνεργασίας με διαπιστευμένα σχολεία της Ευρώπης μετακινήθηκε στη Σλοβακία ομάδα 10 μαθητών του σχολείου μας με δύο (02) εκπαιδευτικούς συνοδούς, καθώς και δύο επιπλέον καθηγήτριες για job shadowing στο Zakladna Skola Komenskeho.

Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες Σλοβάκων συμμαθητών τους, τους οποίους ήδη τους είχαν γνωρίσει και φιλοξενήσει στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητες ήταν πολλές και καλά οργανωμένες, προσανατολισμένες κυρίως σε θέματα οικολογικού ενδιαφέροντος και οι μαθητές απόλαυσαν περιήγηση στο κέντρο της πόλης Stara Lubovna, ράφτινγκ στον ποταμό Dunajec και περίπατο στην πολωνική πόλη Szczawnica, επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης, αθλητικές δραστηριότητες στον περιβάλλοντα χώρο – τόπο αναψυχής και σε πάρκο natura με ενδημικά είδη ζώων και φυτών, σε σπηλιά γεωλογικού ενδιαφέροντος με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, καθώς και σε τοπική φάρμα, όπου ήρθαν σε επαφή με βιώσιμες πρακτικές παραγωγής κι απόλαυσαν τοπικά προϊόντα.

Η επιστροφή στην Ελλάδα από το αεροδρόμιο της Κρακοβίας ήταν η ευκαιρία, για να γνωρίσουν οι μαθητές μας το κέντρο άλλης μιας γραφικής πόλης και να περιηγηθούν στα αξιοθέατά της.

Τα σχόλια των παιδιών από το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό μας ταξίδι ήταν θετικά και οι αντιδράσεις όσων συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Erasmus, ενθουσιώδης …

Η τελευταία, λοιπόν, μετακίνηση μαθητών για τη φέτος!  

Καλό μας καλοκαίρι με την προσμονή της επόμενης κινητικότητας κατά την προσεχή σχολική χρονιά!

Posted in Χωρίς Κατηγορία | Leave a comment