Το 5o  Γυμνάσιο Βόλου στο ITT G. Malafarina

Ακόμη μία εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια της Διαπίστευσης Erasmus του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε. Τέσσερις καθηγητές και 10 μαθητές της Γ’ τάξης επισκέφθηκαν την κωμόπολη της Ιταλίας στο Soverato της Καλαβρίας από τις 4 / 03 / 2024 έως 8 / 03 / 2024. Και οι 10 μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών της περιοχής .

Έχοντας ως στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ψηφιακή εκπαίδευση, μαθητές και καθηγητές συνεργάστηκαν, ανταλλάσσοντας απόψεις και προβληματισμούς. Στο εργαστήριο της Πληροφορικής συνδύασαν τη λειτουργικότητα νέων εφαρμογών μέσω των διαδραστικών εμπειριών που αυτές προσέφεραν.

Επισκέφθηκαν τη  Σκύλλα- κωμόπολη της Καλαβρίας-  που κατά την παράδοση θεωρείται το ιστορικό λημέρι του μυθικού πλάσματος Σκύλλα της ελληνικής μυθολογίας. Κύριο αξιοθέατο της Σκύλλας είναι το Κάστρο Ρούφφο, το οποίο υπήρξε φρούριο του Δούκα της Καλαβρίας, από το οποίο μπορεί κανείς να ατενίσει τη θέα προς τη θάλασσα.

Επόμενος σταθμός το Ρήγιο – Ρέτζιο χτισμένο στην θέση της ομώνυμης αρχαίας ελληνικής αποικίας. Η παραθαλάσσια πόλη συνδυάζει μακραίωνη ιστορία και μαγευτικά τοπία , λουσμένη στο μεσογειακό φως .

Η ομάδα επέστρεψε φορτωμένη με πολύτιμες εμπειρίες, εικόνες, διευρύνοντας τους πνευματικούς της ορίζοντες.

This entry was posted in Χωρίς Κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *