ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ κι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ με πρόγραμμα Erasmus

Έξι μαθητές και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί του 5ου  Γυμνασίου Βόλου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Castellon de la Plana της Ισπανίας από 23 έως 29 Φεβρουαρίου 2024 στο πλαίσιο προγράμματος κινητικότητας μαθητών Erasmus+, που υλοποιείται με τη συνεργασία διαπιστευμένων σχολείων τριών ευρωπαϊκών χωρών, Ελλάδας, Ισπανίας, Γερμανίας.

Κατά την παραμονή τους στη χώρα υποδοχής, οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Ισπανών μαθητών και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή των ντόπιων, να απολαύσουν τη γαστρονομία, να μυηθούν στην κουλτούρα τους καθώς και σε τοπικά ήθη και έθιμα. Μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, επισκέψεις, ξεναγήσεις και πολιτιστικές ανταλλαγές καλλιεργήθηκε η επικοινωνία, αναπτύχθηκε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, δημιουργήθηκαν στενοί δεσμοί φιλίας και τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντικές συμπράξεις. Oι μαθητές διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας διεύρυναν τους ορίζοντές τους, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε η ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

Επέστρεψαν στον Βόλο ενθουσιασμένοι, με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη χώρα που τους φιλοξένησε και τους ανθρώπους της, που τους αγκάλιασαν με αγάπη. Ήταν ένα ταξίδι που προσέφερε γνώση, πολύτιμες εμπειρίες και όμορφες, αξέχαστες αναμνήσεις.

This entry was posted in Χωρίς Κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *