Το 5ο Γυμνάσιο Βόλου στην Estella της Ισπανίας

Στα πλαίσια των μαθητικών ανταλλαγών του Erasmus + με θέμα  Eco -Echo : Save the Planet “ Water” (υδάτινα περιβάλλοντα της περιοχής μας και η προστασία τους), τρεις (03) καθηγήτριες και πέντε (05) μαθητές ( Σολδάτου Αικατερίνη, Κούρια Νεφέλη , Παλαιολόγου Βασιλική, Γκίζας Σωτήρης και Κοντός Πελάγιος) επισκέφθηκαν το σχολείο – εταίρο της Ισπανίας Lizarra Ikastola Sociedad Cooperativa από τις 3/10/2002 ως τις 7/10/2022 . 1667468073086

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν  στις 3 Οκτωβρίου,   στην αίθουσα συνελεύσεων του Lizarra Ikastola με την παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων από τους συμμετέχοντες μαθητές. Γευτήκαμε  εδέσματα από την  εθνική  κουζίνα της περιοχής ενώ στη συνέχεια,  ξεναγηθήκαμε στην παλιά πόλη της Estella , το Τολέδο του Βορρά, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.

 16674680730741667468073094Το πρόγραμμα δεν περιλάμβανε μόνο συναντήσεις στο σχολείο για τη διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων αλλά κι ένα οδοιπορικό στο Φυσικό Πάρκο του ποταμού Urederra και  Επίσκεψη  στο ναυπηγείο – μουσείο  στο Albaolathe Sea Factory  στην Πασαία.  Είδαμε  ένα ιστορικό αντίγραφο του San Juan, ένα φαλαινοθηρικό πλοίο που ναυπηγήθηκε σε αυτό το λιμάνι. Καταφέραμε να κάνουμε ένα μικρό μέρος του Camino de Santjago de Compostela σαν πραγματικοί προσκυνητές. Ήρθαμε σε άμεση επαφή με τη φύση της περιοχής , γνωρίζοντας και τον πολιτισμό της. Τέλος επισκεφθήκαμε την πρωτεύουσα της Ναβάρας Παμπλόνα με την ατμοσφαιρική Πλάθα ντε Καστίγιο.

Ήταν μια εποικοδομητική εμπειρία για όλα τα μέλη των ομάδων, τόσο ξεχωριστή αλλά και διαφορετική, καθώς αναπτύξαμε ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με όλους τους συμμετέχοντες. 

This entry was posted in erasmus+. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *