Γερμανικά σε….κίνηση (Glossomobil)

glllllllllllllllllllllllllllllllllΣτα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών,  τη Δευτέρα, 14/12/15 επισκέφθηκε το σχολείο μας το Glossomobil – «Γερμανικά σε κίνηση» του Ινστιτούτου Goethe. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρακολουθούν στο σχολείο το glossom μάθημα των Γερμανικών είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε μια πρωτότυπη διαδικασία μάθησης και για 4 ώρες να έλθουν σε επαφή με τη γερμανική γλώσσα και τον γερμανικό πολιτισμό με ευχάριστο διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο μέσα από τη μουσική, τις δημιουργικές δραστηριότητες και το παιχνίδι.

Τα παιδιά είδαν το βίντεο ενός τραγουδιού που είχε στόχο να τους κινητοποιήσει, να αναζητήσουν στον χάρτη της Γερμανίας γεωγραφικά και πολιτιστικά στοιχεία στη γερμανική γλώσσα. Κέρδισαν μικρά δώρα και έπαιξαν στην αυλή μπάλα με το πολύχρωμο αερόστατο.

glossss

«΄Ηταν ένα μάθημα αλλιώς» όπως είπαν,  κι όλα δήλωσαν ότι θα ήθελαν να έλθει ξανά το Glossomobil στο σχολείο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την άψογη συνεργασία και την ενθουσιώδη συμμετοχή τους και ένα θερμό «ευχαριστούμε» στην κ. Κάριν  Βαβατζανίδη, τον κ. Γιώργο Πετράν, το Ινστιτούτο Goethe και τη Γερμανική Πρεσβεία που πρόσφεραν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας αυτή τη μοναδική εμπειρία. Ελπίζουμε να τους έχουμε και την επόμενη σχολική χρονιά κοντά μας.glossssss

 

 

This entry was posted in Βιωματικές Δράσεις, Δραστηριότητες. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *